Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: fabeldieren in het modderige struinbos

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 6 mei 2015:

Op deze dag ging ik fabeldieren vangen in een modderig struingedeelte van natuurgebied de Brand.

Het verhaal:

Tijdens de paasdagen – een paar weken eerder – was ik al aan de Fabel-serie begonnen. Toen dacht ik nog dat er drie caches zouden komen en dan nog een bonus. Voor die bonus zou ik dan nog eens terug moeten. Maar in de loop van de maand kwamen er steeds meer Fabel-caches bij en groeide het aantal tot 12. Er zaten nogal wat mysteries bij en ik had steeds niet zo’n zin om die op te lossen. Maar ik heb mezelf voor de opdracht gesteld om alle 1-cache-dagen op te lossen en in mei zijn dat er nog vier.

6 mei was de eerste datum en er was stormachtig weer voorspeld met windkracht 6. Nja, dan wil je niet al te ver weg. Dus dan eindelijk maar eens die fabels oplossen en daar voor gaan. De avond vantevoren dus alle dierenfabels doorgenomen om de puzzels op te lossen en zo kon ik de dag zelf meteen op pad. Het viel gelukkig wel mee met de wind, op wat windvlagen na was het eigenlijk best lekker lenteweer.

Bij de ingang van het gebied stond 1 auto geparkeerd, maar al vrij snel kwam ik iemand tegen die naar de uitgang liep – naar ik aanneem de eigenaar van de auto – en daarmee had ik het bos helemaal voor mij alleen. Ik ben dus op mijn gemak langs alle fabel-caches gegaan. Er zat van alles bij. Een multi, een letterbox, traditionals en mysteries. De eerste mysterie van de dag werd onze 500ste mysterie, een kleine milestone waar ik al een paar weken op zat te azen. Zoals bekend ben ik geen groot fan van mysterie-caches. Als ik niet meteen zie hoe het opgelost moet worden, heb ik er geen zin in. Dus groeide onze lijst vooral van bonus-mysteries, gekregen oplossingen en een enkel wel makkelijk oplosbaar puzzeltje. Het beslaat nu dus ongeveer 1/11 van ons totale aantal founds. En met de hoeveelheid mysteries van deze serie ging ik meteen over de 500 heen. Op naar de 1000, haha.

Goed, ik vond alle fabeldieren, moest wat langer zoeken naar nummer 9, maar dat kwam omdat dat een projectie op een projectie was en dat is niet heel nauwkeurig. En voor ik het wist kon ik op zoek naar de bonus-cache. Ook daar nog even naar moeten zoeken en vertwijfeld over mijn antwoorden. Maar het klopte gewoon.

Het is een heel rommelig (qua bomen, struiken en niet overal duidelijke paden) en drassig gebied, onderdeel van de Brand. Dus het is een wonder dat ik pas op het einde doorweekte schoenen en sokken haalde en niet al veel eerder. Aan het einde ook nog de verkeerde kant opgelopen, ik moest een heel eind terug om de beek over te kunnen stukken via een bruggetje. Tja, hoort er ook bij. Alles bij elkaar had ik lekker gestruind en het was een goed verzorgde serie.

Wat ik hier op 6 mei 2021 nog aan toe te voegen heb:

Grappig dat ik toen ook al met het Geocaching Datum Project bezig was. Dat gebied kan ik mij nog heel goed herinneren, maar de fabeldieren-caches zijn ondertussen helaas gearchiveerd.

Informatie:

5652. Fabel 4

5653. Fabel 5

5654. Fabel 6

5655. Fabel 5

5656. Fabel 8 ½ weg de bonus

5657. Fabel 9

5658. Fabel 10

5659. Fabel 11

5660. Fabel 12 – bonus

Maker: 69and71

Type: Multi, letterbox en mysteries

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 6 mei 2015

Plaats: Loon op Zand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s