Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Rondje Bernheze

Rondje Bernheze: we maakten voor het eerst kennis met het verschijnsel “powertrail”.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 13 mei 2007:

We zijn het hele weekend bezig geweest met Rondje Bernheze; dat was destijds een van de eerste powertrails in onze omgeving; een hele serie caches dicht bij elkaar om snel geocachingpunten te kunnen scoren.

Het verhaal:

De volgende dag moest het Rondje Bernheze natuurlijk worden afgemaakt. Ik houd niet van series die niet af zijn. Pien ging ook mee, die had wel trek in lekker veel founds, dus stapten we met z’n drieën weer in de auto. Het ging weer net als de dag ervoor. Ik weet niet meer wat de echte volgorde van vondst is, dus heb ik ze maar weer in volgorde van nummering van maker Flet gelogd.

Wel grappig is dat Rondje Bernheze 43: Zeveneeuwenpark na twee weken offline werd gehaald wegens vandalisme en dat wij nu één van de weinige teams zijn, die deze wel gevonden hebben. We hadden een goede taakverdeling: ik reed, Anke bediende de GPS en Pien zat achterin de bonuscache te berekenen. We konden alles prima vinden, behalve Rondje Bernheze 38: Topwortel, die echt goed verstopt zit. Dat is de enige waar we voor terug hebben gemoeten.

We kwamen verschillende andere teams tegen, die allemaal een andere volgorde reden dan wij. Ook hadden we twee keer een gesprekje met een cache-buurman. Beiden mannen begrepen maar niet waarom er steeds mensen uit auto’s stapten met vreemde apparaatjes die dan rond bomen liepen en na een paar minuten weer verdwenen.

Helaas hebben we ook de bonus niet gevonden. Ergens hadden Anke en ik iets fout gedaan, maar we wisten niet waar. Later in de week deed Nopi de caches die wij op zaterdag hadden gevonden en zij ontdekten onze fout. Anke en ik moeten dus nog een keer terug voor de bonuscache en voor nummertje 51, de vervanger van Zeveneeuwenpark. Aan Rondje Bernheze hebben we niet alleen 50 founds overgehouden, maar ook een geweldig weekend gehad.

Wat ik hier op 13 mei 2021 nog aan toe te voegen heb:

Een heel weekend rondrijden met de auto om zoveel mogelijk geocaches te vinden zo nu niet meer mijn idee zijn van een “geweldig weekend”. Als ik nu een serie caches doe, kies ik als vervoersmiddel de fiets of mijn voeten. Maar toen waren powertrails nog heel nieuw en wij wilden ook graag eens zoveel geocachingpuntjes op een dag scoren. Verder is het ook vrij ongebruikelijk dat ik hier de chauffeur was en de gps niet in handen had.

Informatie:

Rondje Bernheze zit al lang in het archief.

 1. Rondje Bernheze 02: Curvestone
 2. Rondje Bernheze 04: Effe Strekken
 3. Rondje Bernheze 05. De Sluis
 4. Rondje Bernheze 06: Geluidswal
 5. Rondje Bernheze 08: Peelrandbreuk
 6. Rondje Bernheze 09: Halley
 7. Rondje Bernheze 10: Zevenbergen
 8. Rondje Bernheze 11: ’t Rundje
 9. Rondje Bernheze 12: 10 Meter bos
 10. Rondje Bernheze 13: Het Kasteeltje
 11. Rondje Bernheze 15: Langven
 12. Rondje Bernheze 18: Venloop
 13. Rondje Bernheze 20: Landscape
 14. Rondje Bernheze 23: Holletje
 15. Rondje Bernheze 24: De Stroom
 16. Rondje Bernheze 27: Heide 1
 17. Rondje Bernheze 29: Broedplaats
 18. Rondje Bernheze 30: Berkenpuistje
 19. Rondje Bernheze 31: Heide 3
 20. Rondje Bernheze 33: Den Berg
 21. Rondje Bernheze 34: IJzerwater
 22. Rondje Bernheze 35: Waterput
 23. Rondje Bernheze 36: Bestuur en Ontspanning
 24. Rondje Bernheze 38: Topwortel
 25. Rondje Bernheze 40: Het Knotje
 26. Rondje Bernheze 43: Zeveneeuwenpark
 27. Rondje Bernheze 44: Heikantsedijk
 28. Rondje Bernheze 47: Heide 2
  Maker: Flet
  Type: Traditionals
  Gevonden op: 13 mei 2007
  Heideroosjes: Anke en Maartje
  Nopi: Pien
  Plaats: Bernheze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s