Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: op de fiets rondom d’n Unent

Ik maakte een fietstocht rondom buurdorp Udenhout om geocaches op te pikken.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 27 mei 2012:

Ik maakte een fietstocht rondom buurdorp Udenhout om geocaches op te pikken.

Het verhaal:

Ik ging niet heel ver van huis, want er was een nieuwe serie online gekomen, genaamd Rondom d’n Unent. Toen ik die naam zag, moest ik wel even met mijn ogen knipperen, want er was al ooit eerder een serie met die naam, van de hand van Purk, helemaal aan het begin van onze cachecarrière. Dat waren zes caches en dat waren voor ons found 5 t/m 10. Niet op 1 dag overigens, daar gingen 3 dagen in diverse maanden overheen. Dat was nog echt slow geocaching.

De dichtstbijzijnde cache van dit nieuwe rondje lag op 1,7 km van mijn huis. Ik ben de laatste tijd erg van het fietsen, dus ik ging dit rondje lekker op de fiets doen. Het was vandaag ook weer prachtig weer, dus mezelf eerst even behandeld met zonnebrand en petje op gezet. Bij die eerste cache (nummertje 5 van de serie) stond het vol met auto’s, dus ben ik doorgefietst naar de volgende. Ook daar was het punt drukbezet met Dreuzels en die gingen maar niet weg. Dus ook die overgeslagen. Bij nummertje 3 zaten ook Dreuzels, maar die stonden net op, dus ik pikte vlug hun plek in en kon dan eindelijk de eerste found loggen. Dat was wel een kleine opluchting, want 27 mei was een datum die nog moest voor het kalenderplan. De laatste van de zeven data van mei. Dus hiermee hebben we deze maand compleet.

Hierna vond ik alle caches zonder al te veel moeite. Bij sommige wel even moeten wachten tot de Dreuzels weg waren. Het was natuurlijk zondag en extreem mooi weer, dus het was overal druk met fietsers en wandelaars. Onderweg spotte ik behalve al die caches ook nog twee nieuwe fietsknooppuntborden voor mijn collectie. Misschien krijg ik het netwerk van Midden-Brabant nog wel ooit compleet, haha.

Mijn rondje eindigde weer bij nummertje 4, maar daar moest ik weer eeuwen wachten tot de Dreuzels weg waren en toen kon ik de cache niet vinden. Ondertussen was ik er achter gekomen dat er ook nog een nummer 10 was en dat ik die over het hoofd had gezien en niet had ingeladen. Helaas vormden de hints van nummer 4 en 10 net twee belangrijke cijfers, dus het bonus-coördinaat viel niet te gokken. Dat wordt nog een fietsrondje binnenkort. Op zich ook niet erg, het is vrij dichtbij huis.

Alles bij elkaar haalde ik net de 4100, dus toch de eerste ronde van het nieuwe duizendtal binnen.

En een leuke fietsdag gehad, 30 km gefietst, lekker op m’n gemak, je moet niet stressen met dit weer en vooral veel water drinken, dan is het goed te doen. Helaas wel weer zonne-allergie opgelopen, heel m’n armen staan weer onder de vlekken en bultjes.

Wat ik hier op 27 mei 2021 nog aan toe te voegen heb:

Tja, hier zit duidelijk de transitie van autocacher naar fiets-wandelcacher. Nog geen maand later ging mijn (vrij oude) auto de deur uit vanwege de hoge kosten. En nu – negen jaar later – ga ik nog altijd autoloos door het leven. 2012 was ook het eerste jaar waarin ik mij bezig hield met het Geocaching Datum Project. Ook dat is negen jaar later nog lang niet afgerond, maar dat komt ook omdat de lat qua aantallen caches steeds hoger ging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s