Categorieën
#geocaching #maandmoves

MaandMoves: mei 2021

Wat deed ik in mei?

Dit jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven. Ik heb dit eerder geprobeerd met weekoverzichten, maar dat heb ik algauw opgegeven; te veel moeite. Een maand is een wat langere periode en ik hoef dan ook wat minder gedetailleerd op zaken in te gaan.

Mei

Ik begon de maand mei met twee weken vakantie, omdat ik mijn zee aan vrije uren op moest maken. Op drie dagen in een hotel na, bleef ik thuis. Een huisje huren op een park bleek namelijk onbetaalbaar te zijn in deze weken, omdat de scholen ook vrij hadden en er vanwege corona de hoofdprijs wordt gevraagd; die huisjes komen toch wel vol.

Dus heb ik vooral veel gewandeld vanuit huis. Helaas was het weer niet al te best: veel regen en ook vrij koud, meer herfst dan lente. Pas helemaal aan het einde van de maand kregen we een paar zonnige dagen.

Wandelen

Ik begon aan het Brabants Vennenpad en heb nu drie etappes gelopen. Ik wil graag verder, maar het is vervoerstechnisch bijna niet te doen. In dit deel van Brabant is geen spoorrails, dus alles moet met de bus en de buslijnen blijken niet echt heel lekker op elkaar aan te sluiten. Als ik dan binnen mijn eigen provincie aan een reistijd kom van vier uur (heen- en terug samen) dan is mijn zin een beetje over. Dus ik ben nu aan het uitzoeken of het handiger is om toch een keertje ergens te overnachten of dat ik een lift kan krijgen van iemand.

Verder wandelde ik twee keer in de Loonse- en Drunense Duinen. Vorig jaar rond deze tijd nam ik mij voor om vaker te gaan wandelen in de duinen en daar heb ik mij best goed aangehouden: het afgelopen jaar heb ik een keer of tien in de duinen gewandeld.

Ook werd ik lid van de Wandelzoekpagina, zodat ik alle wandelingen daar kan downloaden naar mijn gps. Ook hiervan al enkele wandelingen gelopen: de Moerputtenwandeling bij Den Bosch, de Romeinenwandeling bij Nijmegen, Landgoed Mariënwaerdt bij Beesd en een wandeling rondom Oudenbosch. Ik had deze maand een Weekend Vrij abonnement op de trein en ik denk dat ik dat nog een maand ga laten doorlopen (ik heb NS Flex). Ook maakte ik nog geocachingwandelingen in Den Bosch en Eindhoven. En dan nog de ommetjes in mijn eigen woonplaats Oisterwijk. Er gingen dus heel wat kilometers onder mijn voeten door deze maand.

Geocaching en Munzee

Mei was een geweldig goede maand voor geocaching; we vonden maar liefst 222 geocaches, dat is onze vierde beste maand ooit. De jaarfounds voor 2021 werden hiermee meer dan verdubbeld. Er waren nog drie data voor het Geocaching Datum Project in deze maand en er werden er twee opgelost. De derde datum heb ik laten staan, omdat die volgend jaar op een zondag valt en dan makkelijker op te lossen is dan nu op een regenachtige zaterdag/werkdag. Verder werd de Longest Streak verbeterd van 18 naar 21 dagen, dat betekend dus dat er op 21 dagen achter elkaar een cache is gevonden door ons team. De streak stond al heel lang op juli 2016, dus leuk om het na bijna vijf jaar weer eens verbeterd te hebben. Ook scoorden we nog alle lopende souvenirs, maar dat is niet zo gek met 222 maandfounds. Dankzij die maandfounds gingen de totalen van de maand mei (alle jaren bij elkaar opgeteld) ook over de 1000 heen, de vierde maand waarbij dit gelukt is (na juli, oktober en april).

Ook met de Munzees probeerde ik een streak te maken, alleen krijg je daar pas een badge (vergelijkbaar met de souvenirs van geocaching) bij een streak van 31 dagen. Helaas is dat dus niet gelukt, omdat ik op een bepaald moment erg werd gehinderd door het slechte weer. Misschien ga ik het in de zomer nog eens proberen en anders jammer dan.

Spelletjes

Nu de avondklok is opgeheven en er niets boeiends meer op tv is, komt dat de speltijd ten goede. Lekker veel spellen gespeeld deze maand. Zelfs Catan (met Steden en Ridders) kwam een paar keer op tafel. Helaas won ik geen enkele keer, huil, huil. Ik zou ook nog graag de uitbreiding Zeevaarders willen, maar gezien we de houten editie hebben en ze daar belachelijke woekerprijzen voor vragen, zal dat een wens blijven (of wil iemand zijn houten Zeevaarders-set voor een normale prijs aan mij verkopen?).

Lezen

Gaat verhuizen naar een aparte rubriek. Ik las zeven boeken.

Kijken

De laatste aflevering van de Verraders viel nog net in mei en ik was eigenlijk blij dat het afgelopen was. Het volgend seizoen ga ik waarschijnlijk niet meer volgen. Ik vond dat ze met te veel mensen zijn begonnen, waardoor het op den duur traag en langdradig werd. Ook vond ik het jammer dat het er in de finale niets meer toe deed of je nu een verrader of een getrouwe was. Uiteindelijk was het ieder voor zich. En ook veel te veel vriendjespolitiek. Dus volgend seizoen lekker met onbekende mensen die elkaar niet kennen en met minder deelnemers, zodat er meer vaart in het programma komt. Dan ga ik misschien nog kijken, anders haak ik af.

Hoe veel beter is dan het Belgische De Mol? Dat was echt een superseizoen met een geweldige en toch nog verrassende Mol: Lennart. Natuurlijk geboren op een erg goede datum, namelijk 31 maart. Dat is ook mijn verjaardag, maar ik ben wel ouder dan Mister Mol. Maar echt: leuke, onbekende kandidaten, geweldige opdrachten, de toevoeging van het hondje Isidoor, de aanval van de sub-kandidaten helemaal aan het begin. Wow, wow, wow! Ik hoop van harte dat ze dit jaar een nieuwe seizoen op kunnen nemen en dat corona geen roet in het mol-eten gooit. En ja, ik vind ons eigen Wie is de Mol ook leuk, maar wij hadden dit jaar natuurlijk niet zo’n geweldige Mol. En ik zou het echt super vinden als ook WIDM weer met onbekende mensen zou zijn.

Verder

Hoewel ik beter functioneer op temperaturen tussen de 10 en de 20 graden, was ik het herfstachtige weer toch wel heel erg beu. Vooral al die regen kwam mijn neusgaten uit. Dus ja, ik ben ook blij met de lente, hoewel voor mij tot 25 graden al prima is. Ik vind het vooral fijn om dan ’s avonds nog even naar het bos te gaan om te wandelen.

Ik heb nog steeds last van hooikoorts, maar ja dat is niet zo gek omdat de bomen en planten vanwege het wisselvallige weer niet goed weten wanneer ze nu in bloei moeten komen.

Kleine cavia Frido groeit als een gek. Ik vermoed dat hij uiteindelijk groter gaat worden dan Fenno, die voor een beertje niet al te groot is. Aan het einde van het jaar zullen we dat weten, haha. Hij is pas volgroeid na een maand of negen.

De corona-maatregelen worden steeds meer versoepeld en hopelijk komen we er ooit vanaf en kunnen we weer met z’n allen normaal gaan doen. Het eerste terras was best fijn na ruim een half jaar.

Dan zijn er nog wat privé-aangelegenheden die mij nogal bezighouden, maar dit blog is niet de juiste plek om daar over te schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s