Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Gepantserde dieren in Overloon

Mijn moeder en ik gingen op zoek naar de gepantserde dieren in Overloon.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 24 juni 2011:

Omdat mijn moeder op mijn cavia’s had gepast toen ik op vakantie was, besloot ik haar te trakteren op een verrassinguitje naar ZooParc Overloon.

Het verhaal:

Ik had kortingskaartjes voor ZooParc Overloon en besloot om mijn moeder mee te nemen op een verrassingsuitstapje. Toen ik over een geheimzinnig dagje uit begon, dacht mijn moeder meteen dat we gingen geocachen. Ik liet haar in onzekerheid en zei dat ze niets mee hoefde te nemen, alleen maar makkelijke kleding en schoenen.

Ik had zelf al wel het plan opgevat om te kijken of er een cache in de buurt lag en de Loonse Dierenschat bleek zelfs helemaal in het thema te vallen. Dus die cache moest het worden. Daarnaast nog een traditional ingeladen voor op de terugweg, een soort van carpoolcache. Onderweg met de auto giste mijn moeder de hele tijd wat we gingen doen en totdat Overloon op de bordjes verscheen, wist ze het echt niet. Ze dacht bij Overloon eerst nog aan het Oorlogsmuseum, maar dat is niet echt mijn idee van een leuk uitje: jaren geleden zijn we met het gezin naar het Oorlogsmuseum geweest, omdat mijn broertjes zo verzot waren op tanks en spullen uit de oorlog. Hun oudere zus hield echter nog lang een depressief gevoel over aan het bijbehorende museum en de eeuwig brandende kaars bij het voortdurend opnoemen van namen van in de oorlog omgekomen mensen. Ik vond dat toen heel erg indrukwekkend. Dus neej, geen Oorlogsmuseum voor mij.

Tegenwoordig heet dat trouwens het Liberty Park en daar was wel het startpunt van de cache. De cache liep langs beelden die de twee publiekstrekkers van Overloon uitbeeldden: Liberty Park en ZooParc Overloon dus. Het waren allemaal dieren die vervreemd waren tot een legervoertuig (op de middelbare school moesten wij ook ooit zoiets doen met handvaardigheid. Ik heb toen een krokodil-kano gemaakt). Wij vonden het een erg leuke vorm van kunst. Helaas was het beeld van mijn favoriete diersoort –de giraf dus- recent gestolen. Wie gaat er nou een bronzen beeld stelen??? Heel apart.

Wij moesten dus nog 6 beelden vinden, maar we vonden er maar 5, waarvan de pinguin en de dromedaris het leukste waren. Ik ging dus weer aan het werk met mijn beroemde aannames en zo kwam er een aannemelijke locatie uit in het bos waar we op dat moment voor stonden. Ik vond dat we nog best ver het bos in moesten, maar mijn moeder vond dat we gewoon moesten gaan kijken en anders terug moesten lopen om het beeld te vinden. Dat hoefde niet, want de cache lag keurig op groud zero. Later op de terugweg hebben we het ontbrekende beeld nog gevonden, die was ingebouwd met allerlei hekken van een bouwterrein.

Door deze cache te doen hebben we ons de parkeerkosten van de dierentuin bespaard. Bij het Liberty Park is het namelijk gratis parkeren, bij het ZooParc niet.

Na een gezellige dag in het ZoeParc, wandelden we rustig terug naar het Liberty Park waar mijn auto zich vast bedreigd voelde door de tanks op de parkeerplaats. We zijn toen als troost voor Reno (mijn toenmalige auto) nog de carpoolcache gaan doen, een snelle oppikker in de vorm van een TB-hotel bij een vaag wegrestaurant in Venray.

Wat ik hier op 24 juni 2021 nog aan toe te voegen heb:

Die gepantserde beesten waren erg leuk bedacht. Later ben ik nog eens in ZooParc Overloon geweest met Anke, maar toen waren ze aan het verbouwen en waren er veel stukken park afgesloten.

Informatie:

 1. Loonse dierenschat
  Maker: Henielma
  Type: Multi
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 24 juni 2011
  Plaats: Overloon
 2. A73 Afslag 8 (Venray Noord)
  Maker: Ton&Ellen
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 24 juni 2011
  Plaats: Venray

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s