Categorieën
#maandmoves

MaandMoves: juni 2021

Dit jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven. Ik heb dit eerder geprobeerd met weekoverzichten, maar dat heb ik algauw opgegeven; te veel moeite. Een maand is een wat langere periode en ik hoef dan ook wat minder gedetailleerd op zaken in te gaan.

Juni

Juni was de afgelopen jaren altijd de maand waarin alle zaken voor het lopende schooljaar afgerond moesten worden. Nu ik eindelijk afgestudeerd ben heb ik daar gelukkig geen last meer van. Maar er waren wel een heleboel andere dingen die mijn aandacht opeisten, er was een mini-hittegolf waar ik helemaal niet tegen kan en ik had heel veel last van hooikoorts. Het was dus niet de beste maand van het jaar.

Wandelen

Ik wandelde in Helmond van Kasteel Helmond naar Kasteel Croy en weer terug, naar aanleiding van een labcache. Ik deed de NS-wandeling Vuursche van Baarn naar Hollandsche Rading voor de tweede keer, omdat ik het één van de mooiste NS-wandelingen vind. Vervolgens ging ik twee weken achter elkaar naar Zaltbommel. De eerste keer deed ik de Groene Wissel Zaltbommel, een verrassende wandeling langs o.a. de Hurwenensche Kil. De tweede keer werd het meer een stadswandeling aan de hand van geocaches. Verder wandelde ik natuurlijk ook weer vaak in mijn eigen omgeving: de Oisterwijkse Bossen en Vennen dus. Vooral ’s avonds is het heerlijk rustig in de bossen en op de fiets ben ik er zo.

Geocaching en Munzee

Zoals ik al had voorspeld werden er in juni een stuk minder geocaches gevonden dan in mei. Maar met 79 founds hoor je mij niet klagen, het is een stuk hoger dan de 25 caches die we in juni 2020 vonden. Juni had nog zeven data betreffende het Geocaching Datum Project en daarvan zijn er drie opgelost, waaronder een 5-cache-datum. Twee andere data heb ik laten gaan vanwege het slechte weer (regen/onweer). En de twee overigen vielen gewoon op irritante (werk)dagen waarop het niet lukte om te gaan geocachen. Volgend jaar weer een nieuwe kans, elke datum die opgelost wordt is mooi meegenomen, maar ik til er niet meer zo zwaar aan als ik ooit heb gedaan. Juli en augustus zijn wat betreft het GDP al helemaal vervuld, dus het is nu twee maanden rustig op dat gebied.

Ik deed in juni vooral veel labcaches. In Zaltbommel is een heel leuke over de gootspookjes die daar aanwezig zijn. Die in het Warandebos bij Baarn (tijdens de NS-wandeling) vond ik ook leuk. En ik maakte een fietstocht naar Vught om daar te gaan labcachen/geocachen. Daar ving ik ook genoeg Munzees om een nieuw level te bereiken; ik zit nu in level 107. Het is altijd leuk om alles te kunnen combineren: wandelen, geocachen, labcachen en Munzee (en soms ook nog waymarking en fietsen).

Spelletjes

Ik heb mezelf een verbod om nieuwe spellen te kopen opgelegd van drie maanden. Eerst maar eens mijn spellencollectie uitmesten en alles wat ik nooit speel of niet zo leuk vind verkopen. En alle spellen die nog op de To Be Played Stapel liggen spelen. Tot nu toe heb ik niets nieuws gekocht, op een extra setje scoreblokjes voor Keer op Keer na, maar dat vergeef ik mezelf, haha. Verder speelden we voor het eerst Keltis, en spel dat ik een tijdje terug tweedehands heb gekocht. Het is niet zo moeilijk, maar wel heel tactisch en het viel in de smaak bij zowel mijn moeder als mij. Verder was er een potje Catan dat maar liefst 3,5 uur duurde, maar ik werd wel de overwinnaar; eindelijk! En speelde ik weer eens Maracaibo met S., ik vind dat een heel gaaf spel, maar ook dat duurt enkele uren en er zijn heel veel mogelijkheden, dus je moet het even doorhebben.

Kijken

Ik volg momenteel niets op tv, dus ik heb eigenlijk geen tv gekeken in juni. Nope, zelfs geen voetbal, ik geef daar helemaal niets om.

Verder

Kreeg ik mijn eerste vaccinatie. Het gaat ineens snel met de oproepen, simpelweg omdat er veel meer 50-plussers in Nederland wonen, dan 50-minners. Mijn jongere broertjes waren hoogst jaloers toen mijn geboortejaar op maandag aan de beurt was om een afspraak in te plannen, maar een dag daarna mocht oudste broertje ook al een afspraak en een week later jongste broertje ook. Sterker nog, jongste broertje was uiteindelijk 1 dag eerder dan mij aan de beurt voor de prik en oudste broertje een dag later. Overigens heb ik nooit corona gehad en ben ik zelfs geen enkele keer getest. Blijkbaar heb ik geluk, want een collega kreeg het wel en ook vrienden waar ik die week nog op bezoek was geweest. Maar ik heb zelfs geen symptomen gehad. Ik ben ook sinds de herfst van 2019 niet meer verkouden of echt ziek geweest. Dus ik koos voor vaccinatie omdat ik de mensen om mij heen wil beschermen en bij wil dragen aan de groepsimmuniteit. En natuurlijk wil ik ook niet eindigen stikkend aan zo’n beademingsapparaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s