Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Skansen in de regen

Geocaching rondom park Skansen in Stockholm.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 5 augustus 2008

Anke en ik waren op vakantie in Stockholm, Zweden. Ondanks dat het hartje zomer was, heeft het bijna de hele week non-stop geregend. Op deze dag bezochten we Skansen, een kruising tussen een dierenpark en een openluchtmuseum met historische huisjes.

Het verhaal:

Deze dag besloten we om met onze metrokaart naar Skansen te gaan. Voor we naar binnen gingen, deden we eerst nog een cache van de toeristische serie, die daar vlakbij verstopt lag bij het Vasa-museum. Hier zijn we niet binnen geweest. Die cache lag op een smal richeltje bij een kerkhof en omdat het ondertussen was gaan regenen was het daar heel glad. Bij zowat alle Zweedse caches is de hint “under rock”. Nu is Zweden bezaait met rotsen en stenen in alle maten, dus zo’n hint helpt niet echt. Bij deze cache kregen we het idee dat we de hele kerkhof-muur moesten afbreken. Door de regen draaide de pijl van de GPS alle kanten op, dus het was een klein wondertje dat we deze cache toch hebben gevonden.

Op naar Skansen. Skansen is een leuk park (ik was helemaal weg van de elanden met de grote, dikke neuzen, door mij dan ook grootneuselanden genoemd), maar de stromende regen die de hele dag aanhield gooide roet in het eten. Wij doken elke huisje in om steeds even te kunnen schuilen, dus moesten alle verhalen over oude ambachten aanhoren. Soms in het Zweeds (voor ons geen touw aan vast te knopen), vaak in het Engels (een stuk beter te volgen).

Toen we op gingen drogen in het restaurant bleek er de sound-check te zijn van een Zweedse Abba-coverband. Covers in het Zweeds dus! Nou ik kan je vertellen: van 100x The Winner takes it all in het Zweeds word je helemaal gestoord. De melodie is herkenbaar, de Zweedse woorden klinken onbegrijpelijk als je de Engelse tekst gewend bent. Het concert was gratis, dus als het nou wat beter weer was geweest, waren we waarschijnlijk wel gebleven.

Nu besloten we terug naar de camping te gaan, omdat het zo’n rotweer was. We gingen bij een andere ingang naar buiten, dan waar we binnen waren gekomen. We bleken nu heel dicht bij de Skansen-cache van de toeristische cache-serie te zijn, dus die pikten we nog even mee, op weg naar het metro-station.

Onderweg naar de camping stapten we uit om boodschappen te doen bij een supermarkt naast een metrostation (daar waren we al eerder geweest die week). Na het eten was de regen afgenomen tot miezer, dus besloten we om toch nog maar een avondwandeling te gaan doen langs twee geocaches: Juleljus was heel saai, die zat op een lantaarnpaal langs de weg. Zoveel mooie plekken hier en dan zo’n locatie? Norra Angby lag in een bos, dat was een veel betere cache-locatie.

Legenda:

 1. OTTT #5 – Vasa
 2. OTTT #6 – Skansen
  Maker: Trang
  Type: Traditionals
  Heideroosjes: Maartje en Anke
  Gevonden op: 5 augustus 2008
  Plaats: Stockholm
 3. Juleljus
  Maker: Hakanc
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje en Anke
  Gevonden op: 5 augustus 2008
  Plaats: Stockholm
 4. Norra Angby
  Maker: Hjarter
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje en Anke
  Gevonden op: 5 augustus 2008
  Plaats: Stockholm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s