Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Nuenense poëzie

Geocaching met mijn moeder rondom Nuenen.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 augustus 2009

Samen met mijn moeder ging ik geocachen rondom Nuenen.

Het verhaal:

Er werd een werkdag omgeruild, waardoor ik onverwacht een dag vrij had. Ik wilde graag gaan geocachen en mijn moeder wilde wel mee. Dus gingen we al vroeg in de ochtend op pad.

Het hoofdmenu voor vandaag was de Poezië-serie, maar natuurlijk had ik ook nog wat extra caches uitgezocht.

De eerste cache van de dag konden we niet bereiken. Net in dat park waren ze een festivel aan het opbouwen en de cache lag 20 meter binnen de hekken. Balen.

Dus begonnen we met Archaeopteryx, de Latijnse naam voor een of ander vogel, maar vraag me niet welke want ik zou het niet weten. Na een korte wandeling door een vaag stadspark kwamen we aan bij een vogelhuisje en natuurlijk zat de cache hierin verstopt.

We reden verder naar Die Blijft!!! Dit was een mysterie over de isbn-nummers van boeken, dus dat trok mij wel aan.

Daarna bleek het startpunt van de Aanschotse Beemden, een korte multi-cache op loopafstand te zijn, dus zijn we daarheen gewandeld. Het was even zoeken naar het eerste waypoint, maar daarna ging het vrij snel. Vond dit trouwens wel een leuk gebiedje om doorheen te wandelen. Wij kwamen via een steegje uit een villawijk (waar ik mijn auto voor de grootste villa had geparkeerd) en dan lag daar ineens dat gebied vol bossen en mooie uitzichten. We konden het laatste waypoint niet vinden, maar dat ging toch alleen maar over het laatste getalletje, dus toen hebben we het maar zonder gedaan. De cache was nog lekker snel gevonden.

Hierna dan echt begonnen aan de Poezië-serie. Die liggen allemaal in de buurt van bordjes met gedichten erop in de gemeente Nuenen. Sommige gedichten waren wel leuk, andere sloegen echt helemaal nergens op. De meesten stonden wel op mooie plekjes, dus het was geen zomaar weggesmeten serie voor de puntjes.

De laatste (Poezië 11) was een korte multi en die maakte de meeste indruk. Hij startte bij een monument voor jonge verkeersslachtoffers. Omdat de gedichten op het monument uitgevaagd waren en nauwelijks leesbaar door de hevige regenval heb ik later nog op de site van het monument gekeken. Dat is wel indrukwekkend, allemaal van die jonge mensen die zomaar ineens dood zijn, vanwege een akelig verkeersongeluk. Je leest zo vaak zo’n klein berichtje in de krant: bla bla, 16-jarige omgekomen, bla bla. En dan denk je: “Goh, wat jong.” en dan blader je door. Maar je staat er dan eigenlijk niet bij stil wat voor impact zoiets heeft op de familie, vrienden, enz. van dat slachtoffer.

Hierna was de Poezië-serie afgerond. We konden er eentje niet vinden, maar dat kwam ook omdat er een man in een busje van een bouwbedrijf aan het pauzeren was en hij zat ons voortdurend aan te staren. Om op een rond getal te eindigen, deden we nog twee oppikkers, ondanks dat het keihard aan het regenen was.

De eerste was Picture that trade!, waarbij het de bedoeling was dat je een foto erbij zette van de dingen die je in de cache ruilde. Op zich wel grappig bedacht.

Daarna nog Louis Buelens, die bij een monumentje lag van een neergestorte piloot. Hij had zijn eigen leven kunnen redden door uit zijn vliegtuig te springen met een parachute en zijn vliegtuig op de woonwijk neer te laten storten, met mogelijk veel slachtoffers als gevolg. Maar hij koos ervoor om het vliegtuig tot buiten de bebouwde kom te sturen en neer te storten in een weiland, waarbij hij zelf om het leven kwam. Een heldendaad. Maar ook hierbij hoop ik nooit zelf in zo’n situatie te komen. Over het algemeen wil je als mens toch gewoon graag leven en niet voor zo’n keuze komen te staan.

Vanwege het slechte weer besloten we de rest van de caches te laten zitten en naar huis te gaan. We hebben er toch nog 15 gevonden, dus dat is een mooie score.

Legenda:

 1. Archaeopteryx
  Maker: Branon
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 12 augustus 2009
  Plaats: Nuenen
 2. Die Blijft!!!
  Maker: GroteBozeWolf
  Type: Mysterie
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 12 augustus 2009
  Plaats: Nuenen
 3. De Aanschotse Beemden
  Maker: Multihunters
  Type: Multi
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 12 augustus 2009
  Plaats: Nuenen
 4. Poezie 1
 5. Poezie 3
 6. Poezie 4
 7. Poezie 5
 8. Poezie 6
 9. Poezie 7
 10. Poezie 8
 11. Poezie 9
 12. Poezie 10
 13. Poezie 11
  Maker: De Setzjes
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 12 augustus 2009
  Plaats: Nuenen
 14. Picture that trade!
  Maker: DutchDeb
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 12 augustus 2009
  Plaats: Nuenen
 15. Louis Buelens
  Maker: Technetium
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 12 augustus 2009
  Plaats: Nuenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s