Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Geocachingverhalen uit het verleden: Turkaa Diessen

Ik fietste helemaal naar Diessen voor een wandeling door de Turkaa en zag voor het eerst moddervarkens.

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 26 augustus 2016

Ik fietste naar Diessen (dat is best een eind fietsen) om daar te gaan wandelen langs twee geocachingseries.

Het verhaal:

Er waren maar liefst twee nieuwe series in Diessen online gekomen, die je in één wandeling samen kon doen. Dus fietste ik er heen op een zonnige vrije dag. Diessen is best wel een eindje fietsen, maar het was bijna windstil, dus dan is het wel te doen. De wandeling was prima. Ik deed eerst Turkaa en daarna NatuurDiessen. Een groot deel van dit gebied had ik al eerder gezien, bij andere caches. De laatste keer was in de afgelopen winter geweest. Het gebied ziet er in het zonnetje wel anders uit dan in het grauwe winterweer.

Alle caches waren goed te vinden, alleen naar de eerste bonus een tijdje moeten zoeken, omdat die in hoog gras verstopt zat. Bij één van de Turkaa-caches moest je water in een buis gooien, blijft toch altijd wel een leuk systeem, als het goed werkt. En fijn dat het water en de jerrycan hier gewoon aanwezig waren en ik niet hoefde te slepen met 1,5 liter water.

Aan het einde van de wandeling kwam ik een ander geocachingteam tegen. Zij liepen in tegengestelde richting. Ik discoverde even later hun auto. En ze hadden een Evil Duckie-coin in de bonuscache gestopt.

Na de wandeling fietste ik nog verder naar de cache bij Den Elshorst; een biologische varkenshouderij waar de varkens buiten in modderpoelen liggen. Dat had ik dus nog nooit zo gezien – echte moddervarkens -, misschien ooit in een dierentuin. Eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel met varkens, ik vind het vooral zielige dieren die door het gros van de mensen alleen als vlees op pootjes worden gezien, terwijl ze als zoogdier best dicht verwant zijn aan de mens. Maar als ze zo in de modder liggen te knorren, zijn het leuke dieren. Wel jammer dat ze ook hier uiteindelijk geslacht worden voor hun vlees. Ben ik toch weer blij dat ik al jarenlang vegetariër ben en ze nooit op mijn bord zullen belanden.

Legenda:

 1. 1. Turkaa Diessen
 2. 2. Turkaa Diessen
 3. 3. Turkaa Diessen
 4. 4. Turkaa Diessen
 5. 1. NatuurDiessen
 6. 2. NatuurDiessen
 7. 3. NatuurDiessen
 8. 4. NatuurDiessen
 9. 5. NatuurDiessen
 10. 6. NatuurDiessen
 11. 7. NatuurDiessen
 12. Bonus NatuurDiessen
 13. Bonus TurkaaDiessen
  Maker: Diessencity
  Type: Traditionals + bonus-mysteries
  Heideroosjes: Maartje
  Gevonden op: 26 augustus 2016
  Plaats: Diessen
 14. Den Elshorst
  Maker: DenElshorst
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  Gevonden op: 26 augustus 2016
  Plaats: Baarschot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s