22 before 2022

Mijn Day Zero Project is voorbij en ik zal vast nog wel eens aan een tweede DZP beginnen, maar voor 2020 had ik iets anders bedacht, namelijk de 20 van 2020. Twintig doelen die ik dit jaar wilde gaan vervullen. Sommige doelen kwamen rechtstreeks uit mijn DZP-lijst, anderen zijn nieuw. Toen kwam de corona-crisis en iedereen heeft nu andere prioriteiten. Daarom heb ik besloten om dit onderdeel te veranderen in 22 before 2022.

1. Afstuderen en eindelijk mijn hbo-diploma halen

Ik ben al bezig met mijn afstudeerproject en hopelijk kan ik dan eindelijk mijn hbo-diploma halen. Maar owh, wat wegen die laatste loodjes zwaar…

2. De 10.000ste cache vinden

Dit doel stond natuurlijk ook al in mijn DZP-lijst en toen is het niet gelukt. We sloten 2019 af met 9420 founds, dus nog 580 caches te gaan om het droomdoel van 10.000 caches te bereiken.

3. Minimaal 10 data oplossen voor het Geocaching Datum Project

Het idee is om alle data voor de maanden november/december/januari/februari op minstens 5 caches te krijgen. En die voor de overige acht maanden op 10 caches per datum. Er zijn nog vrij veel data onder de 10 caches, dus daarom zal mijn focus vooral liggen op het wegwerken van 3-cache-data (nog 4 te gaan), 4-cache-data (nog 2 te gaan) en 5-cache-data (nog 20 te gaan). 6,7,8 en 9-cache-data zijn op dit moment nog minder belangrijk. Het doel is om minstens 10 van deze data op te lossen en als het even kan de 3- en 4-cachedata helemaal weg te werken, zodat alles in ieder geval op minstens 5 datumfounds staat. Aangezien alle zes de overgebleven 3- en 4-cache-data in de eerste drie maanden van het jaar vallen, kan ik het in maart al opgelost hebben. Dat zou leuk zijn, maar hierbij geldt vooral dat het erg afhankelijk is van het weer en of ik wel of niet moet werken op die datum.

Zo ziet het schema er uit op 31 december 2019:

2019-12-31 (2)

4. Het Brabants Vennenpad lopen met mijn moeder

Het Brabants Vennenpad is een Lange Afstand Wandelpad van 233 kilometer, door Wandelnet keurig verdeeld in 12 etappes van gemiddeld 20 kilometer lengte. Deze LAW start en eindigt in onze eigen woonplaats Oisterwijk. Mijn moeder en ik roepen nu al een paar jaar dat we dit wandelpad samen willen gaan doen en in 2020 moet het er echt van gaan komen. In principe hoeven we dus maar 1 etappe per maand te doen, dus ik zal de agenda’s eens vol gaan plannen, haha.

5. Forteiland Pampus bezoeken

Dit is iets wat ik al heel lang wil en ik krijg zelfs korting met mijn museumkaart, maar het is er nog nooit van gekomen, vooral vanwege de reistijd. Dus misschien moet ik er een weekendje weg van maken.

6. Naar Disneyland

Dit gaat sowieso echt gebeuren, ik ga met mijn familie naar Disneyland Parijs, ergens in april. Het is al geboekt en alles, dus ik ga als 30-plusser eindelijk voor het eerst in mijn leven naar Disney. Hoera! Logischerwijs kan en mag dit nu niet doorgaan. 

7. Lid worden van een spellenvereniging of er zelf eentje oprichten

Ik speel heel graag gezelschapsspellen, maar ik zou dat nog wel vaker willen doen. Ik heb alleen nooit de stap gezet om lid te worden van een spellenvereniging en dat heeft vooral te maken met gebrek aan vervoer (ik heb geen auto). Daarom lijkt het mij ook heel leuk om een eigen spellenvereniging op te richten, hier in Oisterwijk. Dit zal wel pas iets voor de tweede helft van het jaar zijn, want ik wil eerst afstuderen voor dit te veel van mijn tijd op gaat slurpen.

8. Minimaal drie uitkijktorens of kerktorens beklimmen, waar ik nog niet eerder op geweest ben.

Ik ben dus dol op uitkijktorens en kerktorens en heb er al een heleboel beklommen de afgelopen jaren. Toch staan er nog wel een aantal op mijn verlanglijstje, dus drie stuks beklimmen lijkt me een leuk en haalbaar doel voor deze lijst.

9. 175 boeken lezen

Zoals bekend lees ik behoorlijk veel boeken. Lezen is altijd al een hobby van mij geweest. De afgelopen jaren zette ik mijn challenge op de leeswebsite Hebban steeds op 75 stuks. In 2018 en 2019 ging ik daar overheen, maar haalde ik steeds net niet de 100 boeken. Dus daarom lijkt me dat een leuke uitdaging om 175 boeken in twee jaar te proberen.

10. 5000 captured Munzees bereiken

Munzee is mijn nieuwe hobby, dus het is logisch dat die ook in deze lijst terug komt. Virtuele en/of fysieke Munzees zijn vaak geconcentreerd op bepaalde plekken en dan kun je er best veel vangen op een dag. Zeker Amsterdam is een waar walhalla voor Munzeejagers. De teller loopt dan ook veel sneller op dan bij geocaching. Ik heb nu in een half jaar tijd zo’n 2000 Munzees gevangen, dus 3000 voor een heel jaar zou haalbaar moeten zijn.

11. De 500-posted medaille bereiken bij waymarking

Tijdens mijn DZP bereikte ik wel de 500 discovers, maar lukte het niet om de 500 eigen waymarks te bereiken. Het is nog wel mijn doel om die virtuele medaille ooit te bereiken. Ik zit nu op 448 waymarks, dus nog 52 te gaan. Eentje per week. Best veel, dus dit is wel een lastig doel, maar het valt te proberen.

12. De Apeldoornse Vierdaagse uitlopen

In 2018 deed ik mee aan de Apeldoornse Vierdaagse en liep ik de 4x20km uit. Ik wil heel graag nog een keertje meedoen, maar dan met de 4x30km. Ik weet alleen niet of ik vanwege het afstuderen genoeg tijd heb om te trainen voor de 30km. Dus de kans is vrij groot dat ik dit jaar nog een keer voor de 20km ga. Maar ik wil in ieder geval wel weer graag meedoen.

13. Een boek schrijven (of in ieder geval daarmee beginnen)

Voor mijn afstudeerproject onderzoek ik de mogelijkheden om een door mij zelf geschreven boek uit te geven in eigen beheer. Wat betreft het afstuderen hoef ik dat boek niet volledig te schrijven, maar als ik er aan begin, zou ik het wel graag af willen maken. Dus daarom dit doel: een boek schrijven. Ik verwacht niet dat het in 2020 af zal komen, maar ik wil wel op z’n minst een aantal hoofdstukken af hebben. Mogelijk ga ik die publiceren op deze blog.

14. De wandeling van Natuurmonumenten door de Kaapse Bossen

De Kaapse Bossen liggen bij Doorn en deze wandeling van Natuurmonumenten staat al heel erg lang op mijn verlanglijstje, maar het komt er maar nooit van. Toevallig is er ook een uitkijktoren in de Kaapse Bossen, dus de trigger om dit jaar eindelijk eens af te reizen naar Doorn is wel groot.

15. Een van de volgende twee dierentuinen bezoeken: Pairi Daiza of Ouwehands Dierenpark.

Dit zijn beiden dierentuinen waar ik graag naar toe zou willen. Pairi Daiza is in de Belgische Ardennen en met het openbaar vervoer is het in een dag niet te doen om daar naartoe te reizen en weer terug. Daar zou dus een weekend aan vastgeknoopt moeten worden. Daarnaast is de entree behoorlijk hoog, maar het schijnt wel echt heel mooi te zijn. In het Ouwehands Dierenpark ben ik al wel eens geweest, maar toen waren de panda’s er nog niet en het lijkt mij gaaf om eens een panda in het echt te zien. Hoewel de panda’s wel commercieel zijn uitgebuit, wordt er ook wel goed voor ze gezorgd, dat verblijf (Pandasia) alleen al – wow.

16. Verder gaan met ontspullen

Ik ben al aardig bezig en heb echt een heleboel spullen weggedaan of verkocht in 2019. Maar er kan nog steeds meer opgeruimd of vervangen worden. Daarnaast wil ik ook minstens 1 buy-nothing-maand houden, waarin ik alleen maar eten mag kopen voor mijzelf en groente voor de cavia’s (hun jaarvoorraad brokjes is al in november 2019 gekocht). Ik ga daar meteen in januari mee beginnen, mocht het dan niet lukken, dan heb ik nog 11 maanden de tijd om te herkansen.

17. De Marker Wadden bezoeken

De Marker Wadden zijn een nieuw aangelegd natuurgebied in het Markermeer. Het lijkt mij leuk om hier eens te gaan kijken en wandelen. Er worden dit jaar ook vakantiehuisjes geopend door Landal Green Parks, maar ik vrees dat je daar de hoofdprijs voor moet betalen.

18. Kasteel Heeswijk bezoeken

Ik heb Kasteel Heeswijk nu al een paar keer van buitenaf gezien, maar ik wil er ook graag een keertje binnen kijken. Ik mag er zelfs dubbel gratis in, omdat ik een museumkaart heb en lid ben van Brabants Landschap. Kasteel Heeswijk is ook een van de vier topmonumenten van Noord-Brabant, samen met de Markiezenhof in Bergen op Zoom, de Grote Kerk in Breda en de Sint Janskathedraal in Den Bosch. En ik ben alleen in die laatste regelmatig binnen geweest. En dat als rasechte Brabander, haha.

19. Naar het vernieuwde Naturalis

Ik ben al twee keer eerder in Naturalis geweest, een keer in het oude museum en een keer naar de dinotentoonstelling T-rex in Town. Nu is Naturalis helemaal verbouwd en ik ben echt heel nieuwsgierig hoe het er nu uit ziet. Ook hier mag ik gratis binnen met mijn museumkaart.

20. Een andere baan

Mijn hele studie is bedoeld om een beter betaalde baan te kunnen krijgen. Want ik was eigenlijk niet van plan om me de rest van mijn leven voor een hongerloon kapot te sjouwen voor PostNL. Maar ja, ik heb natuurlijk niet zo’n beste voorwaarden, ik ben oud voor een starter en heb weinig tot geen relevante werkervaring.

21. Een andere woning

Mijn huidige huurwoning is gebouwd in 1948 en heeft zo’n beetje het laagste energielabel dat er bestaat. Ook is de woning erg gehorig en heb ik helaas een onderbuurman die de hele dag de radio en/of de televisie heeft aan staan. Ook zou ik graag wat meer opbergruimte willen en de mogelijkheid om een beetje afgeschermd buiten te kunnen zitten. Een koopwoning zit er voor mij niet in, maar een upgrade naar een andere huurwoning wel; helaas zijn er lange wachtlijsten.

22. Een puzzel maken van 2000 stukjes

In deze periode waarin we veel tijd thuis doorbrengen, heb ik mijn collectie puzzels er maar weer eens bij gepakt. De uitdaging is om een puzzel van 2000 te gaan leggen.