Geocaching

In de zomer van 2004 ontdekte ik het fenomeen geocaching en nu – bijna 15 jaar later – vind ik het nog steeds een leuke hobby en zijn we ruim 9000 founds verder. Lekker buiten bezig zijn en of je nu wil wandelen, fietsen of zelfs kanoën; er is altijd wel een toepasselijke cache te vinden.

Er zijn verschillende type caches: multi, traditional, mysterie, earthcache, virtual en wherigo zijn de bekendste soorten.

Voor geocaching heb je een gps nodig. Het kan ook met een (gratis) app op je smartphone, maar ik gebruik een echt gps-apparaat: een Garmin Oregon 600t. Ik geef mijn gps altijd een naam en mijn huidige exemplaar heet Smaug, naar de draak uit The Hobbit. 

Geocaches liggen verstopt over de hele wereld, dus ook op vakantie in het buitenland is het een mogelijkheid. Wij hebben dan ook caches gevonden in 16 verschillende landen.

Alle geocachers hebben een nickname en die van ons is Heideroosjes. Niet naar de band, maar echt naar het bloemetje uit de zeikerige ballad van de Havenzangers. Zo werden wij vroeger op de kanovereniging genoemd.

Officieel bestaat het team uit twee personen: Anke en ik. Maar ik vind geocaching leuker dan Anke, dus daarom ga ik ook vaak alleen op pad.

Ik gebruik Smaug overigens niet alleen voor geocaching, maar ook voor waymarking en om gpx-routes in te zetten als ik ga wandelen. Soms gebruik ik hem ook als een soort van Tom.Tom of Google.Maps.

terschellingkoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s