Het einde van Day Zero Project 2.0.: Buitenland

Op mijn verjaardag – 31 maart 2024 – kwam mijn tweede Day Zero Project ten einde. De komende tijd verschijnen hier dus een aantal blogs om per categorie te beschrijven welke doelen zijn gelukt en welke niet. Vandaag de categorie Buitenland met de volgende doelen.

Buitenland

72. Pairi Daiza, België 

Deze dierentuin/botanische tuin in de Belgische Ardennen stond al jarenlang op mijn verlanglijstje, maar vervoerstechnisch is het niet te doen met het openbaar vervoer. Uiteindelijk ben ik er geweest met twee vriendinnen en hun 1-jarige dochtertje. We zijn toen een weekend geweest en hebben gelogeerd in een huis op loopafstand van Pairi Daiza. Het was heel erg gaaf en ik zou er zeker nog wel eens naartoe willen. Echt jammer dat het zo ver weg is.


73. Europapark, Duitsland

Dit staat nog steeds op mijn verlanglijstje en ik zou er zelfs 1 dag gratis in mogen met mijn Efteling-abonnement. Maar het is niet bij de deur, dus het zou een weekend weg moeten worden en dat moet dan weer gepland worden met mensen met een auto.


74. Naar een wildpark/wandelpark net over de grens in Duitsland (bijv.  Biotoppark Anholter Schweiz)

Dit is er uiteindelijk niet van gekomen. Ik ben wel bijna naar het Natur- en Tierpark Brüggen geweest. Maar het kreeg vrij slechte recensies en zou vanwege een wel leuke speeltuin, vooral leuk zijn voor kinderen, omdat het dus meer een veredelde en verouderde kinderboerderij is, met dus wel een gerenoveerde speeltuin. Er stonden best veel mensen in de rij, dus blijkbaar wel een populaire plek. Maar ik heb dus alleen de cache op de parkeerplaats gelogd.


75. Naar spellenbeurs Spiel, Duitsland

Dit leek mij aanvankelijk heel leuk, maar als je er beelden van ziet is het er vreselijk druk. Ook is de voertaal natuurlijk Duits en ik vind mijn eigen taal bij spellenuitleg toch fijner. Dus het staat nu niet echt meer op mijn wensenlijstje.


76. Een stedentrip naar een Europese stad

Ik bedoelde hier eigenlijk een stad in het buitenland mee, maar omdat ik dit er niet specifiek bij heb gezet, heb ik besloten om mijn stedentrip naar Leeuwarden in februari 2024 goed te rekenen. Tenslotte is Friesland een soort van buitenland en was het voor mij treinreis van 3,5 uur enkele reis. En ik heb er ook daadwerkelijk overnacht in het hostel in de voormalige gevangenis de Blokhuispoort.


77. Naar Disneyland met mijn family

Als dertiger ben ik dan eindelijk voor het eerst van mijn leven in Disneyland Parijs geweest in gezelschap van mijn family. Helaas was dit in de zomer van 2021 en golden er nog allerlei coronamaatregelen, waaronder dat je voortdurend een mondkapje moest dragen, ook buiten in het park en in alle attracties. Ook was er geen parade in de avond en waren er geen shows. Daarnaast stond het roze kasteel in de steigers. Dus hoewel ik het echt wel geweldig vond, zou ik graag nog een keer terug willen om de parade te zien en de shows. Daarmee wil ik dan wel wachten tot het nieuwe Arendell-gedeelte af is.


78. Naar Connecterra (Terhills), België

Dit staat nog steeds op mijn lijstje, maar is er nog niet van gekomen, hoofdzakelijk vanwege vervoerstechnische redenen.

Conclusie

Van tevoren had ik al verwacht dat niet alle doelen uit deze categorie zouden gaan lukken. Toen ik startte met dit DZP zaten we nog deels in lockdown vanwege de coronocrisis. En als je geen auto hebt is het gewoon veel lastiger om in het buitenland te komen. Daarnaast durf ik niet zo goed voor een langere periode alleen naar het buitenland. Daar heb ik binnen Nederland niet zo’n moeite mee, maar naar het buitenland ga ik liever met meerdere mensen. Maar goed toch drie doelen gelukt, naast vier niet gelukt. Dus het is bijna fifty-fifty in deze categorie.

Plaats een reactie